ORDU / GÖLKÖY - Güzelyurt Anadolu Lisesi

TÜRKÇESİ VARKEN !

Her dil ait olduğu toplumun değerlerini, yaşayış biçimlerini, düşünüş tarzını yansıtır. Bu nedenle "Dil" kavramı büyük bir öneme sahip anlam derinliği olan bir sözcüktür. Türkçe de Türk toplumuna özgü yanları yansıtan anlatımı güçlü ve zengin bir dildir. Bir toplum benliğini korumak, kültürüne sahip çıkmak istiyorsa önce diline sahip çıkmalıdır. İster istemez küreselleşmenin sonucu kurulan ilişkilerin sonuçlarından biri de dilimize yabancı kökenli kelimelerin girmesi ve özentilik olmuştur. İşte burada biz eğitimcilere düşen görev çocuklarımızda, dil bilincini oluşturmak ve güzel Türkçemize sahip çıkmayı öğretmektir. Bu amaç doğrultusunda okulumuzda "Türkçesi varken neden yabancısı kullanılsın ?" düşüncesinden yola çıkarak öğrencilerimizle birlikte yabancı dillerden dilimize geçen kelimelerin Türkçe karşılıklarını yazarak köşemizi oluşturduk.

07-11-202307-11-202307-11-2023

Yayın: 07.11.2023 - Güncelleme: 08.11.2023 09:09 - Görüntülenme: 77